Sarı Mercimeğin Faydaları

Sarı Mercimeğin Faydaları

Mercimeklerin Çeşitleri Ve Özellikleri

Mercimeklerin tohum renkleri gri, kırmızı, sarı, koyu yeşil, kahverengi hatta siyaha yakın olabilmektedir. Benekli ve alacalı çeşitlere de rastlanmaktadır. Tohum büyüklüğü farklı olan 50’den fazla mercimek çeşidi olsa da Türk mutfaklarında en fazla tercih edilenleri kırmızı, yeşil ve sarı mercimek çeşitleridir. Bu türlere yakın zamanlarda kahverengi mercimek ile siyah beluga mercimekleri de eklenmiştir. Yeşil mercimek diğerleriyle kıyaslanırsa pişirildiği zaman kolay dağılmamakta, taneli halini korumaktadır. Bu nedenle salatalara daha çok yakıştırılır. Üstelik yeşil mercimek protein bakımından da diğer çeşitlerden daha üstün olup ete alternatif bir besindir. Kırmızı ve sarı mercimeğin protein oranları birbirinden çok farklı değildir.
Renklerine göre gruplanan mercimeklerin Türkiye dışındaki ülkelerde kullanım sıralamasında kırmızı mercimeği yeşil ve sarı mercimek takip etmektedir. Sarı mercimekten daha çok hazır çorba üretiminde yararlanılmaktadır. Şimdi biraz da en çok üretilen ve kullanılan mercimek çeşitlerinin özelliklerinden bahsedelim.

Sarı Mercimek

Kırmızı mercimekte olduğu gibi nişasta bakımından zengin ve kabuksuz bir mercimektir. Haşlanırsa kolayca dağılan sarı mercimek çorba ve püre yapımında daha sık kullanılır. Ağızda diğer mercimeklerdeki gibi fındık tadı bırakan sarı mercimeği 8 dakika pişirmek yeterlidir.

Etiketler: Sarı Mercimek
Mayıs 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR