Osmancık Pirincin Faydaları

Osmancık Pirincin Faydaları

Anadolu’nun Sağlıklı ve Lezzetli Gıda Maddesi: Pirinç

Buğdaygiller familyasından olan pirinç, genellikle sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Pilavlarının ana maddesi olan pirinç, lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pilavların yanı sıra dolmalarda, sebze yemeklerinde kullanımı da oldukça yaygındır. Sulak arazilerde suyun içinde yetişen pirinç; ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Ege Bölgesi’nde yetiştirilmektedir. Pirinç ürünleri, yetiştiği bölgeye ve boyutlarına göre birçok çeşide ayrılmaktadır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde sıklıkla yetiştirilen pirinç türleri ise osmancık pirinç ve baldo pirinçtir.

Osmancık Pirinç Nedir?

Yoğun olarak Trakya Bölgesi’nde ekimi yapılan osmancık pirinç, sulak olması sebebiyle Samsun Bafra bölgesinde de yetiştirilmektedir. Osmancık pirinç taneleri uzun, geniş, camsı ve mat bir görünümdedir. Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan osmancık pirinç, aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.

Etiketler: Osmancık Pirinç
Mayıs 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR